Snabb internetuppkoppling i Linderöd

Från och med idag finns förutsättningarna för dom som bor i Linderöd att få snabb internetuppkoppling. För igår invigdes det teknikhus i Linderöd som fungerar som en anslutningsplats för optofiberförbindelsen och telestationen i Linderöd.

Utbyggnaden är en del i Region Skånes projekt, som säger att alla samhällen med mer än 200 invånare ska få möjlighet till snabb internetuppkoppling. Men Linderödsborna kommer inte att få så kallad bredbandsuppkoppling utan den lite långsammare varianten, adsl-uppkoppling. 

Om man vill ha bredband så finns den möjligheten, men då får man själv betala den extra utbyggnaden som det innebär. Till exempel så kommer Linderöds skola att skaffa bredband.

Möjligheten till snabb internetuppkoppling har stor betydelse för de som bor i Linderöd, säger Bertil Börjesson, som är ägare till Börjesson bil och traktor AB i Linderöd och som själv sköter nästan alla sina beställningar till företaget via internet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".