IFK Hässleholm vill ha mer

Fotbollsklubben IFK Hässleholm vill ha cirka 800.000 kronor för att klubbens förre spelare Tobias Linderoth går från norska Stabaek till Premier League-laget Everton.
När Linderoth gick från Hässleholm till Elfsborg fick klubben inskrivet i kontraktet att man skulle ha tio procent vid en vidareförsäljning. Och det fick man också fick vid Linderoths nästa klubbyte till Stabaeck. Men nu hävdar IFK Hässleholm att man även vid denna försäljning har rätt till ersättning från Elfsborg som i sin tur har fått pengar från Stabaek. Men Elfsborg har kontaktat jurist för att se om klubben verkligen är skyldig att ersätta Hässleholm. - Vi har ett gällande kontrakt med Elfsborg och har rätt till pengarna, säger IFK:s ordförande, Hans-Inge Persson. Samtidigt är han inte överraskad av Elfsborgs agerande. - Storklubbar försöker alltid slingra sig undan när det gäller ersättning till mindre föreningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista