Misstänkt mordbrännare gripen igen

Den man i 40-årsåldern som tidigare misstänktes för att ha anlagt branden i Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad är samme man som nu är misstänkt för olaga intrång, stöld och förberedelse till mordbrand i Trolle Ljungby skola i påskhelgen.

Mannen upptäcktes på påskdagens morgon av personal på skolan. Då låg han och sov i lärarrummet. Han försvann från platsen men hämtades senare in av polisen.

Mannen har tidigare varit misstänkt för ett flertal bränder som varit anlagda och han har även varit åtalad för grov mordbrand i Heliga Trefaldighetskyrkan, men åtalet lades ner eftersom bevisningen var för svag.

Men 40-åringen dömdes till sex månaders fängelse för bland annat olaga hot, oalga intrång, stöld och narkotikabrott. Han väntar just nu på att få avtjäna sitt straff men det blir också en fortsatt utredning kring händelserna i Trolle Ljungby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".