Vattnet fortsätter att stiga

Helge å är nu mer än 2 meter över havet och det är runt 1,5 meter över normalståndet. Vattnet har stigit under natten, men räddningstjänsten bedömer läget som stabilt. En kulmen på vattenflödena beräknas komma i morgon eller på tisdag.
I Kristianstad står nu stora delar av Tivoliparken under vatten, och vid Lastageplatsen i Kristianstad har vattnet gått över kajkanten. Men än så länge är ingen bebyggelse hotad av vattnet. Igår stängde Gatukontoret av Hedentorpsvägen och Hammarslundsvägen som löper på varsin sida av Helge å. Igår byggde också räddningstjänsten klart invallningen av kraftstationen på Barbacka, med hjälp av den utrustning man fått låna från Arvika. Försvarsmakten har nu också kallats in för att hjälpa till i kampen mot vapnet. Igår fick Räddningstjänsten i Kristianstad 2.300 sandsäckar av Försvarsmakten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista