Foto: Osby kommun

Visseltoftaskolan hoppas på fler elever

VISSELTOFTA. Föräldraföreningen på Visseltoftaskolan väster om Osby har gjort en broschyr om skolan för att locka fler elever. Anledningen är att stora besparingskrav hotar de små byskolorna.

Skolan har idag 42 elever i åldrarna 7 till 12 år och byggnaden inrymmer även förskola och fritidsverksamhet.

Med hjälp av broschyren och en marknadsföringsdag på skolan den 24 april hoppas föräldraföreningen att man ska kunna locka barn från byarna runtomkring, och även från Osby centrum, att i framtiden välja skolan på landsbygden.

Ingmar Bernthsson, ordförande i Utbildningsnämnden i Osby kommun, tycker det är positivt att fölräldraföreningen på Visseltoftaskolan gör reklam för skolan.

Det närmsta ett och ett halvt året måste Osby kommun spara 30 miljoner kronor, något som bland annat kommer att drabba skolorna på landsbygden.

I det nuvarande sparförslaget ingår inte någon nedläggning av Visseltoftaskolan. Men om inte fler elever kan lockas till skolan med den här marknadsföringskampanjen, så finns det ingen möjlighet att behålla Visseltoftaskolan i framtiden, säger Ingmar Bernthsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".