Foto: Malin Bergkvist

Mordbrand på plastföretag

KRISTIANSTAD. Vid 9.30 på fredagen började det brinna i ett plaståtervinningsföretag på Härlöv i Kristianstad. Det är ett lager härjats av branden.

Räddningstjänsten hade branden under kontroll redan på fredagseftermiddagen, men eftersläckningsarbetet beräknades pågå också under fredagskvällen.

Polisen rubricerar branden som mordbrand. De misstänker att branden är anlagd eftersom man just nu inte kan se hur branden skulle startat på naturlig väg.

Först när den tekniska undersökningen är gjord kan man fastställa orsaken till branden. Den tekniska undersökningen kommer att genomföras under nästa vecka.

Rökutvecklingen har varit kraftig och räddningstjänsten uppmanade på förmiddagen att folk skulle hålla sig inomhus och stänga fönster och dörrar. Räddningstjänsten räknade med att släckningsarbetet skulle ta hela eftermiddagen och en bit in på kvällen.

Polisen har uppmanat allmänheten att låta bli att köra ut till området för att titta på branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista