Perstorp stämmer försäkringsbolag

PERSTORP. Betalar inte försäkringsbolaget Trygg Hansa en ersättning på 8,5 miljoner kronor till Perstorps kommun innan siste april så avser kommunen att stämma försäkringsbolaget. Perstorps kommun vill få ut ersättning för det svindleri som de utsattes för för något år sen.

Anledningen till tvisten mellan kommunen och försäkringsbolaget är att de tolkar försäkringsvillkoren olika. Kommunen har länge krävt ersättning, men Trygg Hansa har flera gånger velat ha kompletterande uppgifter. I slutet på förra sommaren anlitade därför Perstorps kommun stockholmsadvokaten Stefan Lindskog, som bland annat arbetat med Trustorhärvan och Prosolviarättegången.

Advokaten har nu skickat ett kravbrev på 8,5 miljoner kronor till försäkringsbolaget. Betalar de inte innan månadens slut så avser kommunen att stämma försäkringsbolaget, det säger Perstorps kommundirektör Rolf Lundberg till Radio Kristianstad.

Svindleriet avslöjades i maj 2003 då en socialsekreterare i Perstorp försökte tömma kommunens konto på 20 miljoner kronor. Kommunens tekniker lyckades dock begränsa utbetalningen till 1,5 mijoner kronor. Men senare så visade det sig att socialsekreteraren under tre års tid lyckats lura åt sig 7,3 miljoner kronor.

Mannen dömdes i slutet av förra året till 6 års fängelse för grovt bedrägeri och grovt narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".