Skåningar bättre på bältesanvändning

SKÅNE. I Skåne har man under de senaste åren blivit bättre på att använda bilbälte. Det visar statistik från NTF - Nationella Trafiksäkerhetsföreningen. Enligt statistiken är Östra Göinge och Sjöbo kommun bäst på att använda bälte, bland de undersökta skånska kommunerna.

I de 11 kommuner där NTF, tillsammans med Vägverket, har undersökt bältesanväningen är Östra Göinge och Sjöbo kommun på topp med 89%. Lägst ligger Vellinge kommun med 65%.

På NTF i Skåne hoppas man på att kunna få upp bältesanvändningen ännu mer och kommer därför att fortsätta att jobba med olika slags information, som kan få folk att spänna fast sig i bilen.

Enligt Anders Ericsson, VD på NTF i Skåne, handlar det om information.                                                                            - Det gäller att få folk att förstå att bilbälte är inget man använder för att polisen gör kontroller, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista