Vinslöv

Holger ska hedras - men hur?

Med Plötsligt i Vinslöv blev Holger Nilsson en kär figur i hela Sverige. En av många som tog honom till sitt hjärta är gotlänningen Torbjörn Sture. Nu planerar han och resten av styrelsen i Plötsligt en förening att resa ett minnesmonument till Holgers ära.

- Vi har redan diskuterat att vi ska göra något form av minnesmonument som ska avtäckas i Vinslöv. Kanske en tavla eller en installation. Att vi ska göra något är ganska klart, säger han.

Dessutom ska man så snabbt som möjligt fästa mässingsplaketer på den bänk där Holger och hans kamrat John alltid brukade sitta.

- Så att de alltid kommer att sitta där, säger Torbjörn Sture, som även var med om att starta en insamling för att reparera Holgers moped.

- Vi fick in cirka 15 000 kronor. Inte så illa för en moped med ett marknadsvärde på kanske 2000 kronor, säger han.

Hur tycker du Holger ska hedras? Kommentera eller rösta i webbfrågan!

Fråga

Läs och hör mer

Arena sände live från Perssons taverna

På Perssons taverna är stämningen tryckt. Att man kommer sakna Holger är självklart, och man har gjort det fint och stämningsfullt genom att tända ljus.

#ljud=2642236#

Sedan filmen Plötsligt i Vinslöv har inget varit sig likt i det lilla samhället. Många har valfärdat till Perssons taverna för att träffa Holger.

#ljud=2642239#

The best of Holger

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.