Kristianstad

Avstängd chef säger upp sig - får 820 000 kr

Nu säger den tidigare avstängde avdelningschefen Björn Carlqvist på C4 Teknik i Kristianstad kommun upp sig. Han får enligt en överenskommelse med kommunen 820 000 kronor i samband med uppsägningen.

När avdelningschefen Björn Carlqvist stängdes av från sitt arbete i slutet av augusti åberopades att han inte följt regler för upphandling och förtroendeskadande händelser som grund. 

I samband med överenskommelsen där Carlqvist säger upp sig och får 820 000 kronor av kommunen dras avstängningen tillbaka. Men den som beslutade om avstängningen, förvaltningschefen Jan Westberg anser fortfarande att det fanns grund för den. 

Facket och Carlqvist själv anser att tillbakadragandet av avstängningen indirekt också innebär att anklagelserna dras tillbaka. 

I övrigt ser alltså överenskommelsen med kommunen ut som så att Björn Carlqvist säger upp sig från jobbet som avdelningschef på C4 Teknik i Kristianstad kommun och får 820 000 kronor av kommunen.

Själv säger Carlqvist att avstängningen förstört relationen med arbetsgivaren och att han därför inte kan gå tillbaka till sitt arbete. Han ser inte att de finns relevans i någon anklagelse som riktats mot honom.