Båstad

90-åring tvingas lämna sommarställe

Torekovs församling vill ha nya verksamheter på Hallands väderö och säger upp en 90-åring som hyrt ett sommarställe i över 50 år. Nu blir det upp till hyresnämnden att avgöra fallet.

Det är Torekovs församling som äger Hallands Väderö som är ett naturreservat. Ön är praktiskt taget obebodd, men i 52 år har förre rikspolischefen o landshövdingen Carl G Persson hyrt det som kallas skogvaktarbostället.

Nu ska han inte få hyra huset längre. Församlingen har sagt upp kontraktet och vill istället använda huset till konfirmationsundervisning och retreat.

Carl G Persson har nu vänt sig till hyresnämnden. Genom sitt ombud trycker han på den långa tid han hyrt huset och att hans familj funnits på Hallands Väderö i mer än 100 år.

Dessutom tror han inte på att församlingen kan använda huset till konfirmationsundervisning och retreat. Huset har mycket låg standard och det har inte varit något underhållsarbete de senaste 30 åren. Huset har till exempel inget dricksvatten utan det måste fraktas över från fastlandet.

Nu är det upp till hyresnämnden att avgöra ärendet.