Arkivfoto: Sveriges Radio
Ängelholm

Åter charterflyg från Ängelholm

Ängelholms flygplats får chartertrafik igen efter flera års uppehåll. I maj nästa år startar Turkietresor regelbundna charterflygningar till Turkiet.

Företaget som är turkisktägt har funnits på den norska marknaden i nio år. För tre år sen etablerade man sig i Sverige. Just nu flyger man från fyra svenska flygplatser men satsar på att växa nästa år. Man utökar med tre nya flygplatser, och största satsningen gör man i Ängelholm. 

– Vi bedömer att det är en mycket bra flygplats som är ivrig på att växa, säger Reidar Svedahl som är Sverigeansvarig hos Turkietresor. Här finns inget direktflyg till värmen i dag. 

Ängelholms flygplats har arbetat hårt för att få chartertrafik under ett antal år. Men de tidigare försöken att flyga härifrån har blivit rätt så kortlivade. Det har då också rört sig om ganska få flygningar per säsong. 

Turkietresor satsar i större skala med 17 avgångar till Turkiet under perioden maj till augusti 2011. Reidar Svedahl säger att man vet att många charterresenärer vill flyga från en flygplats på nära håll, eftersom det både är lättare och bekvämare. Men menar att det samtidigt krävs en rejäl satsning för att etablera sig på en ny flygplats. 

– Vi vet att det tar tid att bygga upp ett varumärke, säger han.  Vi tror att vi får slåss lite under 2011 för att få alla i den här regionen att upptäcka oss.  Men 2012 tror jag att det kommer att vara kö till våra bokningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".