Det tar bara runt 20 minuter att lära sig grunderna i ukulele, säger Stefan Theander. FOTO. Malin Nilsson/Svergiges Radio
ÖRKELLJUNGA

"Målet är att ett antal Örkelljungabor ska kunna spela ukulele i eftermiddag"

Bollywooddans, konstutställningar och en eldshow. Det är en del av det kulturutbud som idag erbjuds under Örkelljungas årliga kulturdag.

För femte året i rad så visar lokala föreningar och organisationer idag upp sina kulturella verksamheter i Örkelljunga. Det handlar om allt från körsång till att besökare får prova på orientalisk magdans. Men trots ett fullspäckat program som drar igång efter lunch idag så lyser de kända namnen som kan agera dragplåster med sin frånvaro.

– Tanken är inte att vi ska skapa ett arrangemang som alla andra utan detta är en möjlighet för det lokala kulturutbudet att ta plats, säger Kerstin Tell som är kultur- och fritidschef i Örkelljunga kommun.

En av punkterna på schemat är en snabbkurs i Ukulele. Den leds av Studieförbundet Vuxenskolans verksamhetschef Stefan Theander.

– Det brukar ta cirka 20-40 minuter sen kan man spela en låt och målet är att ett antal Örkelljungabor ska kunna spela ukulele i eftermiddag, säger han.

Kulturdagen avslutas med en konsert av Backakören och de kommer att förbereda konserten intensivt under dagen.

– Jag kommer troligen inte att hinna prova på någon annan kulturaktivitet idag eftersom vi ska förbereda scenen, placera ut stolar och dessutom hinna repetera några timmar under dagen, säger Kjell Jeppsson från Backakören.

Malin Nilsson
malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".