Helsingborg - Gais 0-1

Helsingborg: "Vi var tagna av stundens allvar"

Helsinborg fick guldfrossa hemma på Olympia och föll tungt hemma mot Gais.

Radiosportens Andreas Matz valde lagens lirare:
Helsingborg: Marcus Lantz
Gais: Björn Andersson

Det var som att Helsinborgs vägvinnande spel från säsongen hade försvunnit med en höstvind när matchen startade. Laget var både udd- och tandlöst framåt och spelarna uppträdde stundtals skärrade.

– Jag är inte säker på att det är frossa men det är av många av spelarna här som har presterat bättre tidigare, sa Helsingborgs tränare Conny Karlsson som även pratade i termer av en kollektivt kollaps.

Gais stred frenetiskt och matchhjälte blev lagets brasilianska mittfältare Romario som gjorde matchens enda mål med knappa halvtimmen spelad.

– Vi är rätt så bra faktiskt och har ett bra spel. Vi kämpar till oss turen och hade marginalerna med oss, summerade Gais tränare Alexander Axén matchen.

Helsingborg får nu hålla tummarna för att Trelleborg ska slå toppkonkurrenten Malmö i morgonens Skånederby.

Gais däremot kan glädja sig över att man tillförskaffat sig skön luft ned till de nedre strecken och att man kan ta med sig två raka segrar till det stundande landslagsuppehållet.

Helsingborg - Gais 0-1 (0-1)
0-1 Romario Sipiao (27).
Varningar, Helsingborg: Mattias Lindström, Ardian Gashi, Joel Ekstrand. Gais: Björn Andersson, Fredrik Lundgren, Eyjolfur Hedinsson.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 10 352.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se