Busschauffören Lars Forsell hade inte märkt någon rusning på söndagsförmiddagen.FOTO: Malin Nilsson/Sveriges Radio
ÄNGELHOLM

Ingen rusning efter gratis bussresor

Från och med söndagen den tredje oktober åker alla personer som är över 75 år gratis kollektivtrafik inom Ängelholms kommun. Alla 75 plussare har fått seniorkort hemskickade till sig och på söndagen började korten gälla.

Men någon direkt anstormning av äldre resenärer har Lars Forsell som kör stadsbuss för Arriva i Ängelholm inte märkt. På söndagsförmiddagen hade han bara haft en person som reste med seniorkortet.

– Han var nöjd. Och jag tror att många kommer att åka mycket mer nu när det blir gratis.

Gratis resor med stadsbussar, regionbussar och med närtrafiken inom kommunen är det som gäller för personer som fyllt 75 år och bor i Ängelholms kommun. Det enda man behöver är sitt seniorkort och en legitimation som visar att man har åldern inne.

Vid centralstationen i Ängelholm där många bussar passerar är det ganska lugnt och blåsigt. Men plötsligt kommer Stina Holmér ångande. Hon är 82 år gammal men det kan man inte tro med tanke på farten hon promenerar i. Men ett seniorkort har hon fått.

– Jo det har jag, säger Stina Holmér. Men jag får väl se om jag utnyttjar det. Jag har ju benen att gå med.

Men hon tror att de som har svårt att gå kan ha stor nytta av seniorkortet och de gratis bussresorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".