Den misstänkte 24-åringen (i röd tröja) vid häktningsförhandlingen för femton månader sedan. Arkiv: Drago Prvulovic/Scanpix.
Helsingborg/Båstad

Åklagarna yrkar på livstid för dubbelmord

På måndagen hölls slutpläderingarna i målet mot den 24-årige man som dödade ett par från Hovs Hallar för mer än tre och ett halvt år sedan. Åklagarna vill att han döms till livstids fängelse alternativt rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mannens försvarare försvarsadvokat Lars Tindberg pläderade för att rätten ska bedöma att 24-åringen handlade i nödvärn när han dödade det äldre paret och att han därför ska dömas till ett tidsbestämt straff.

Åklagarna Göran Olsson och Anna Broomé fördjupade sig bland annat i 24-åringens dåliga ekonomi som åklagarna hävdar är ett motiv för mordet. Slutpläderingen innehöll också uppgifter som visade på 24-åringens förslagenhet och hur han lagt ut villospår för polisen.

På onsdag ska rätten meddela om den misstänkte mannen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".