Malmö

Kurs lockar anhöriga till sexmissbrukare

Kompetenscenter Prostitution i Malmö anordnar nu en kurs för anhöriga till sexmissbrukare, och just nu verkar det som om alla tolv kursplatser kommer att fyllas.

- Vi kör igång kursen för tredje gången och den är till för anhöriga som lever tillsammans med en person som har ett problematiskt förhållningssätt till kanske porr eller telefonsexlinjer, säger Linda Byqvist som är kursansvarig tillsammans med Marco Vega.

Kompetenscenter Prostitution arbetar med rådgivning och hjälpinsatser för personer som säljer och köper sexuella tjänster av olika slag. Själva anhörigkursen startar den elfte oktober och kommer att hållas varannan måndag vid sex tillfällen.

Båda Marco och Linda menar att anhörigkursen är en sorts fristad för de anhöriga som ofta känner skam kring sina problem.

- Det är jätteviktigt att man får någonstans att bara finnas, vara och prata om sin situation utan att bli dömd, säger Linda.

Under kursen får de anhöriga läsa kurslitteratur om sex, sexualitet och beroende, men även föra anteckningar i en liten dagbok med svart pärm. Där får de bland annat skriva ner tankar och sätta ord på de känslor som uppstår under kursens gång.

Edina Hrustic
edina.hrustic@sr.se