Perstorp/Helsingborg

Misstänkt pedofil erkänner kontakt med flickor

Den 35-årige man från Perstorp som är åtalad för sexuella övergrepp mot 30 flickor i åldern 9 till 14 år erkänner att han haft kontakt med vissa av dem. Men han nekar till att ha begått något brott.

Det stod klart när rättegången mot honom började i Helsingborgs tingsrätt i dag.

Mannen åtalades sedan polisen i ett och ett halvt år kartlagt hans kontakter på Internet. Mellan 300 och 400 flickor förhördes.

Men åtal väcktes alltså bara i 30 fall där åklagaren anser det bevisat att mannen har utnyttjat dem sexuellt på olika sätt. Bland annat handlar det om att han försökt eller i vissa fall fått dem att posera för honom på Internet. I ett fall åtalas han också för att ha våldtagit en 14-årig flicka i sin bostad i Perstorp.

35-åringen nekar till våldtäkten. Han nekar också till att ha begått andra brott även om han alltså erkänner att han har haft kontakt med en del av flickorna via Internet.

I vissa fall säger han att han trodde att de hade fyllt 15 år när han tog kontakten. I andra fall att deras samtal inte har hade sexuella kopplingar. Och i något fall att det var flickan själv som tog initiativet till att skicka bilder till honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".