Överklagar golfbaneplaner

BÅSTAD. Flera privatpersoner överklagar Båstads kommunstyrelses beslut att inleda ett planarbete för två nya golfbanor i Påarp och Öllöv på Bjärehalvön.
Kommunstyrelsen har tidigare sagt ja till att ett så kallat planprogram för de båda kontroversiella golfbanebyggena inleds.

Beslutet överklagas nu till länsrätten med krav på att det rivs upp.

En av de klagande hävdar att delar av hans privata mark ritats in som golfbanemark i en av planerna. Men han har inga avsikter att vare sig sälja eller upplåta någon mark till en ny golfbana.

En annan klagande anser att en alltför liten del av den politiska makten i kommunen har deltagit i beslutet. Den klagande menar att kommunstyrelsen genom sitt beslut överskridit sina befogenheter och vill nu att frågan om ett planprogram tas upp i kommunfullmäktige.

Kommunfullmäktige i Båstad bordlade på onsdagskvällen en motion från centern och folkpartiet om hur planläggningen av golfbanor på Bjärehalvön ska hanteras. De båda partierna kräver att kommunfullmäktige ska få avgöra frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista