Kristianstad

Bokhandlare i Kristianstad applåderar Akademiens val

Det blir Mario Vargas Llosa som får årets Nobelpris i litteratur. Priset till de peruanske författaren och politikern tillkännagavs prick klockan 13:00 av Svenska Akademiens ständige sekreterare Peter Englund.

En av de som med spänning följde avslöjandet är Daniel Soutine på Kristianstad bokhandel. och han blev helnöjd med Englunds besked.

- Det var mycket intressant. Han är väl värd priset, och det finns mycket översatt till svenska. Det här är bra för bokhandeln, säger Daniel Soutine.

Fråga

Lättläst pristagare

På Stadsbiblioteket i Kristianstad kom Inga Jakobsson och Gun Söderstedt minuterna innan för att vara först till kvarn vid lånedisken när pristagaren väl tillkännagavs. De spekulerade om flera namn, men lyckades inte pricka in rätt.
Det lyckades inte heller Daniel Soutine, bokhandlare, som trodde på Philip Roth.

Nobelpris till Mario Vargas Llosa

Nobelpristagaren Mario Vargas Llosa. Foto: Victor R. Caivano/Scanpix

Den peruanske författaren Mario Vargas Llosa får årets Nobelpristagare i litteratur. Klockan 13 tillkännagav Svenska Akademiens ständige sekreterare Peter Englund pristagaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.