Milersättning fäller toppmoderat

Moderate sjukvårdspolitikern Mats Svanberg, som misstänks för fiffel med milersättningar, meddelade i dag att han lämnar alla sina politiska uppdrag i regionen.
Svanberg betraktades så sent som häromdagen som moderaternas blivande förstepolitiker både i regionen och i lokalpolitiken i Malmö. Men i går kväll petade Malmömoderaternas rekryteringskommitté honom från listorna. Mats Svanberg har under 2001 tagit emot närmare 10.000 kronor i milersättningar från Region Skåne trots att han varken har bil eller körkort. I vissa fall har han också tagit upp ersättning för medföljande passagerare. I andra fall har han tagit ut ersättning för både tåg och bil för samma resa. Överåklagare Sven-Erik Alhem i Malmö har beordrat en undersökning om brott har begåtts. En intern undersökning inom Region Skåne har också dragits i gång och skall läggas fram den 27 februari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista