Hässleholm

Mansgrupp fortsätter utan gnäll

Publicerat måndag 11 oktober 2010 kl 06:03
Glen Johansson är en av deltagarna i mansgruppen i Hässleholm. Foto: Agnes Henriksson/SR
Glen Johansson är en av deltagarna i mansgruppen i Hässleholm. Foto: Agnes Henriksson/SR

Sedan i våras finns en mansgrupp i Hässleholm. Till skillnad från många andra mansgrupper, där medlemmar ofta droppar av efterhand, så får den här en fortsättning. Gruppen har som ambition att, utan pekpinnar och utan gnäll, prata om mans- och papparollen.

Mansgruppen samlar ungefär tio män vid varje tillfälle och fångar upp män som lever i relationer med mycket konflikter.

Men alla män är välkomna till träffarna som hålls varannan vecka i ett lokal hos socialförvaltningen. Ofta är barnen och föräldraskapet i fokus i samtalen.

Vid ett tillfälle kom en manlig socialsekreterare på besök. För Glen Johansson, som brukar gå på träffarna, var det första gången han träffade någon från socialen som inte var kvinna.

– Jag har försökt länge att få träffa en manlig socialsekretare, men det här var första gången. Det känns som om det är kvinnornas hemliga verkstad. Det kanske inte är så, men det känns så, säger Glen Johansson.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler