Kristianstad

Kurs hjälper folk få koll på pengar

Personer som har svårt att hantera sin ekonomi kan gå kursen Budgetskolan på IT-stugan på Gamlegården i Kristianstad. På kursen får kursdeltagarna lära sig att få översyn av sin ekonomi och göra beräkningar med hjälp av datorprogrammet Exel.

- Jag är här för första gångerna och ska lära mig denna sortens data som jag inte alls kan säger Ulla-Britt Bordin, en kursdeltagare.

Budgetskolan på IT-stugan på Gamlegården i Kristianstad drivs av Hyresgästföreningen Region Norra Skåne samt Kristianstads kommun.

De som hittills anmält sig till kursen är en grupp pensionärer boende på Näsby som hanterar sin budget hyfsat bra enligt dem själva.

Det de istället är intresserade av är att lära sig hantera digitala program. Trots att Budgetskolan inte vänder sig i första hand till denna grupp är verksamhetsansvariga optimistisk.

- Vi är optimistiska för att har vi den här utbildningen är det andra som blir nyfikna, säger Maré Johansson verksamhetsansvarig och kursledare på IT-Stugan på Gamlegården.

Midia Osman Taha

midia.osman-taha@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista