Fiskehamnen i Branteviks södra hamn har problem med sättningar och underminering. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
Simrishamn

Stora problem med fiskehamnen i Brantevik

Fiskehamnen i Brantevik har stora problem. Därför ska Simrishamns kommun nu göra en undervattensbesiktning för att undersöka skadornas omfattning och vad man kan göra åt dem.

Kommunen har tidigare beslutat att avsätta pengar för liknande undervattensbesiktningar i hamnarna i Kivik och Simrishamn. 

Sedan det beslutet togs har man upptäck en kraftig sättning och underminering i den del av Branteviks södra hamn som är fiskehamn. 

Problemen där upplevs som betydligt mer akuta än i Kivik och Simrishamn och därför vill kommunens hamnenhet göra en underökning i Brantevik så fort det går. 

Frågan var uppe på kommunstyrelsen utskott för utveckling och beredning i går och där blev ja till att prioritera Branteviks bekymmer. Det innebär inte att de båda andra hamnarna inte ska undersökas men att Kiviks undersökning kan komma att belasta 2011 års budget i stället. 

67 000 kronor räknar man med att undervattensundersökningen i Brantevik kommer att kosta och den ska ge svar hur omfattande skadorna är och vad som behöver göras för att laga dem. Hur mycket det kommer att kostar vet man först då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".