Arkivbild: Fredrik Sandberg/Scanpix
Nordvästskåne

Vill locka barnen till köket

På Västra Karups skola på Bjärehalvön vill man att barnen ska bli mer intresserade av mat. Och därför kommer man på skolan att ha nordisk smakverkstad.

Evenemanget är en del av ett större projekt där elever från skolor i flera skånska kommuner fått frågor om sin inställning till mat. Syftet är att skapa intresse kring närproducerade råvaror och gemensam matlagning. 

– Vi ska tillsammans med barnen på skolan laga mat med två jätteduktiga kockar från trakten, säger Ing-Marie Persson som är aktiv i föräldraföreningen på skolan i Västra Karup och engagerad i matprojektet. 

Matlagningen i Västra Karup är en del av ett Lider-finansierat projekt för landsbygdsutveckling. 

Första steget i projektet var att barn i 3-5 klass på en skola i var och en av de nordväst skånska kommunerna, Båstad, Åstorp, Bjuv, Örkelljunga, Ängelholm, Svalöv och Klippan fick svara på frågan om vad de tänker på när det hör ordet mat. På olika sätt har man sedan gått vidare i kommunerna och planerat aktiviteter utifrån svaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".