Partierna har problem med att rekrytera folk, säger Liss Böcker, vice ordförande i Ängelholms kommunfullmäktige. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
ÄNGELHOLM

Politiker ska känna Ängelholmsborna på pulsen

"Vi ska mingla på fritidsgårdar"
1:29 min

Politikerna i Ängelholm vill komma närmare sina väljare. Därför genomförde för första gången en demokrativecka med en lång rad aktiviteter i kommunen.

Centerpartisten Liss Böcker som är vice ordförande i kommunfullmäktige i Ängelholm säger att det här bara är startskottet för ett långsiktigt arbete med demokratiutveckling.

– Vi tycker det är viktigt att visa på olika sätt hur man kan arbeta med demokrati, säger hon. Vi vill att människor ska kunna bli mer delaktiga i besluten som tas i samhället. De politiska partierna har problem att hitta nya medlemmar, och det här är ett sätt att öka intresset.

Politikerna kommer bland annat att finnas på skolor, bibliotek, fritidsgårdar och delta i tätortsvandringar. Liss Böcker kommer att delta i ett nämndrollspel på en skola, hon kommer att träffa ungdomar på en fritidsgård, och troligen också finnas på Stadbilbiloteket på lördag för att ta emot förslag och synpunkter från allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".