Malmöpolisen har förhört flera personer under natten. Foto: Scanpix
MALMÖ

Många vittnen till skotten inatt

Polisen: ”Vi har vaga signalement”
1:46 min

Flera vittnen har hörts under natten efter att ytterligare två personer med invandrarbakgrund blev skjutna i Malmö i går kväll. Två unga kvinnor blev skjutna i en lägenhet på Kroksbäck. Polisen fick larmet strax efter klockan halv åtta igårkväll.

De båda kvinnorna som hade träffats fick förhållandevis lindriga skador i arm och rygg. Polisen berättar nu på morgonen att den ena kvinnan fortfarande är kvar på sjukhus.

Den nya skottlossningen satte en massa poliser i arbete. Tekniker var snabbt på plats och poliser som tog in vittnesuppgifter jobbade hårt med det. Till den här händelsen finns det relativt många vittnen. Flera har hörts i natt, ytterligare personer ska intervjuas i dag.

I ett första skede finns inte heller här något motiv till händelsen och den sällar sig nu till de 15-tal skjutningar den senaste tiden, som polisen inte har någon förklaring till.

Igår rapporterade nyheterna om att ett 50-tal nya poliser nu sätts in. Man arbetar utefter att det rör sig om en eller några gärningsmän som ligger bakom skjutningarna, som nästan uteslutande har skett mot invandrare.

Nu får också Malmöpolisen hjälp av kriminalinspektör Eiler Augustsson, som anses ha spelat en avgörande roll när lasermannen, John Ausonius, greps i början på 90-talet. Då hade han skjutit mot ett 10-tal personer med invandrabakgrund i Stockholm.

I dag kommer integrationsminister Erik Ullenhag till Malmö med anledning av den senaste tidens skottlossningar i stan.

Mer om skottlossning i Malmö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".