Simrishamn

Flera föreningar vill in i matsal

1:17 min

Föreningslivet i Simrishamn har svårt att hitta lämpliga lokaler för sina möten. För ett år sedan hoppades man att matsalen på den nedlagda Jonebergsskolan skulle kunna vara en lösning. Men det blev nej. Därför är förvåningen desto större när två föreningar nu fått ok på att vara där.

– Inte mindre än 50 föreningar i Simrishamn gick samman för ett år sedan och gjorde gemensam sak för att få använda matsalen på Joneberg, säger Ragnar Lönnäng.

Ragnar Lönnäng är ordförande i Sveriges pensionärsförbund Sumaros i Simrishamn och den som tog initiativet när femtio föreningar gick ihop och skrev till kommunen för ett år sedan med en önskan om att få nyttja Jonebergsskolan nedlagda matsal. Ett förslag som fick nobben med motiveringen att det saknas handikapptoaletter och att själva köket ska tas bort.

Nu har kommunen beslutat att Lions och Simrishamns Budoklubb ska få nyttja lokalen. Det är bra tyckler Ragnar Lönnäng. Men ännu bättre hade det varit om lokalerna kunde användas av fler föreningar i Simrishamn där det ofta är svårt att finna bra möteslokaler.

– Avsikten var att man skulle ha någonstans att ta vägen med sina möten, säger Ragnar Lönnäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista