Båstad

Båstads politiska framtid ett frågetecken

Bosse Johansson rapporterar
1:08 min

En och en halv månad efter valet är det fortfarande oklart hur Båstads kommun ska styras. Moderaterna hade hopppats på att skapa en majoritet tillsammans med Folkpartiet och Centern.

Men nu har Centern hoppat av förhandlingarna och bestämt sig för att gå i opposition.

Det har inte gått att få klarhet i varför förhandlingarna med Centerpartiet har spruckit. Moderata kommunalrådet Anette Åkesson vill inte gå in på några detaljer.
Och Centerns kretsordförande Kenneth Larsson har inte gått att nå.
Centern styrde under många år Båstad tillsammans med Moderaterna och Folkpartiet, men hamnade ute i kylan efter valet 2006. I stället gjorde Moderaterna och Folkpartiet den gången upp med det lokala Bjärepartiet.
Men sammarbetet sprack för ett år sen.
Bjärepartiet lämnade treklövern och Moderaterna och Folkpartiet fick fortsätta att styra i minoritet.

Om det blir minoritetsstyre även i framtiden eller om Moderaterna och Folkpartiet lyckas göra upp med något eller några av de andra sex partierna i fullmäktige till sist. Oklart är också vad som kommer att hände när nya kommunfullmäktige har sitt första sammanträde i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".