Mordmisstänkt har gjort medgivanden

KLIPPAN. Den man i femtioårsåldern som anhölls under natten till lördagen misstänkt för mordet på en 54-årig man utanför Klippan har i förhör gjort vissa medgivanden. Den misstänkte mannen var bekant med 54-åringen.

Den mördade 54-åringen levde ensam på en gård i Söndraby utanför Klippan. I torsdags kväll hittades han död av sin bror och polisen kunde snabbt konstatera att kroppen utsatts för mycket grovt våld. 

Enligt skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell är det polisens arbete under fredagen som ledde fram till att den misstänkte mannen kunde gripas. Den misstänkte är bekant med den mördade 54-åringen och enligt polisen har de haft vissa affärer tillsammans.

Under lördagen genomgick den misstänkte mannen en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa om det fanns spår på kroppen som kunde binda honom till brottsplatsen.

Mannen gjorde i förhör under lördagen vissa medgivanden och ytterligare förhör kommer att hållas under söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista