Mordmisstänkt begärs häktad

KLIPPAN. Chefsåklagare Jörgen Lindberg lämnade på måndagen in en häktningsframställan mot den 54-årige man som är misstänkt för mordet på en jämnårig man i Söndraby utanför Klippan.
Häktningsförhandlingen mot 54-åringen hålls på tisdagen i Helsingborgs tingsrätt.

Den misstänkte mannen är bosatt i Klippan. Han greps under natten till i lördags efter tips och vittnesuppgifter från boende i trakten. En del spår har säkrats vid husrannsakan i hans bostad. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den mördade 54-åringen levde ensam på en gård i Söndraby. I torsdags kväll hittades han död av sin bror. Polisen kunde snabbt konstatera att kroppen utsatts för mycket grovt våld. 

Den misstänkte var bekant med den mördade 54-åringen och enligt polisen har de haft vissa affärer tillsammans. Enligt flera medier kan det röra sig om ett svartsjukedrama, men det vill polisen inte kommentera.

Under lördagen genomgick den misstänkte mannen en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa om det fanns spår på hans kropp som kunde binda honom till brottsplatsen. Mannen gjorde i förhör under lördagen vissa medgivanden och ytterligare förhör hölls med honom under söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".