Perstorp får ett plastmuseum

PERSTORP. Efter flera års diskussioner förverkligas nu planerna på ett Plastens Hus i Perstorp. Museet ska ligga i plastförsäljningens gamla lokaler på Perstorp AB:s industriområde. Där ska man visa plastens utveckling fram till idag.

Redan för några år sen sa kulturnämnden i Perstorp ja till en permanent utställning om vår tids mest använda material. Men kommunstyrelsen ansåg då att det var för dyrt och planerna såg ut att tyna bort.
PLANERNA HAR VÄCKTS TILL LIV IGEN
Men museiplanerna har åter väckts till liv, dock i mindre format. En ny projektgrupp är tillsatt, men exakt hur Plastens Hus ska se ut och vad det kommer att kosta vet man ännu inte.

KLART TILL HÖSTEN
Redan till sommaren kommer turistbyrån att finnas i lokalerna och förhoppningsvis kunna visa besökarna en försmak av den kommande utställningen. Om allt går enligt planerna kommer Plastens Hus stå klart till hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista