Sveriges Rikes lagbok. Foto: Jessica Gow/Scanpix
Kristianstad

Familjer flyr Sverige efter grundlagsändring

1:38 min

En grupp boende i Kristianstad är missnöjda med riksdagens grundlagsändring som sker i dag. Därför protesterar de genom att bland annat flytta från Sverige och man skapar också Facebookgrupper i protest mot grundlagsändringen.

Rita Nilsson tänker flytta från Sverige om det sker en grundlagsändring.

– Tid kan jag inte säga men så fort vi överhuvudtaget kan, och nu pratar jag om kort tid och inte månader och år, säger Rita Nilsson.

Familjen Nilsson, som bor i Kristianstad och som har skapat en protestgrupp på sociala medier som Facebook, har varit i kontakt med ett hundratal familjer i Kristianstad som protesterar mot grundlagsändringen som går genom i dag.

Alla partier förutom Sverigedemokraterna är för grundlagsändringen. Grundlagsändringen innebär bland annat att det skrivs in i grundlagen att Sverige är medlem i EU. Konstitutionsutskottet som bereder grundlagsäranden i riksdagen menar att det inte blir några förändringar i medlemskapet för att Sverige har varit medlem i EU sedan 15 år tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista