Perstorp

Ny budget skickades tillbaka

De borgerliga allianspartierna och Perstorps framtid la ett gemensamt förslag till budget för kommunen på fullmäktigemötet i onsdags. Och det skiljer sig en del från det förslag som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tidigare gjort.

Ett budgetförslag från Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Folkpartiet och Perstops framtid las fram vid kommunfullmäktige i Perstorp igår. Efter valet i år ha de partierna tillsammans majoritet. 

Tillsammans föreslår de 1,7 miljoner kronor mer till barn- och utbildningsnämnden än vad som finns i det förslag och Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tidigare berett. 

Femklövern, med de borgerliga allianspartierna och Perstorps framtid, vill bland annat också höja inträdesavgifterna på Ugglebadet, låta bli att förlänga kommunjuristens tjänst och spara in på arvodena till bland annat kommunstyrelsens ordförande och förste vice ordförande genom att betrakta dem som 38 procent vardera av heltid. 

Trots att de fem partierna bakom förslaget har majoritet i fullmäktige gick det inte igenom vid mötet igår. De andra partierna röstade för så kallad minoritetsåterremiss. Socialdemokraten Ulrika Thulin vill ha konsekvensbeskrivningar på vad avvecklingen av kommunjuristen skulle innebära och så undrar hon hur fritidsgården ska klara hålla öppet utan på kvällar utan att kultur- och fritidsnämnden får de extra pengar som hennes parti föreslagit. 

Något beslut om budgeten togs alltså inte. Frågan kommer upp på nästa möte den 15 december igen. Däremot beslutades om skatten i Perstorp. Den blir oförändrad.

De borgerliga allianspartierna och Perstorps framtid planerar att samarbeta under de kommande fyra åren. Ännu har de inte delat upp platser i nämnder och styrelser. I början december ska de presentera sin politik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista