Årets luciaomröstning i Hässleholm blev till en mardröm. Personerna på bilden har inget att göra med Hässleholms lucia. Arkivbild: Fredrik Persson/Scanpix
Hässleholm

Valde fel luciakandidat

Lions efter luciamissen: ”Måste ändra rutinerna”
1:33 min

Årets Luciaomröstning blev till en mardröm i Hässleholm. Efter röststrul blev det en annan kandidat än den som först vann.

Tidigare i veckan upptäcktes att insamlingsbössor med röster blivit förväxlade och därför fick Lions räkna om. Och då visade det sig att en annan kandidat, än den lucia som utsetts först, fått flest antal röster.

– Det måste gå rätt till. Vi står för ärlighet och rättvisa och vill göra rätt i samhället, säger Bo Thiman från Lions Club i Hässleholm. 

Efter att ha diskuterat frågan med de inblandade kom man fram till att kandidaten som fått flest röster fick bli årets lucia. 

– Vi beklagar det här otroligt mycket och inser att vi måste ändra rutinerna. För det går inte att ha det såhär, säger Bo Thiman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".