1 av 4
Naturum i Kristianstad. Foto: Linnéa Mattisson/Sveriges Radio
2 av 4
Bron till naturum i Kristianstad. Foto: Linnéa Mattisson/Sveriges Radio
3 av 4
Inne i naturumet i Kristianstad. Foto: Linnéa Mattisson/Sveriges Radio
4 av 4
Socialdemokraten Helen Fritzon och moderaten Bengt Gustafson som dockor i en monter på natur i Kristianstad. Foto: Linnéa Mattisson/Sveriges Radio
Kristianstad

Nu öppnas "redet i vassen"

1:22 min

På lördag invigs Kristianstads nya naturrum, som är det senaste tillskottet till Vattenriket. Förhoppningen är att Naturrummet ska dra turister, både från trakten och från andra håll.

Målet är 40 000 besökare om året, och Sven-Erik Magnusson som är koordinator för biosfärområdet, tror att det målet är lågt satt. 

En lång träbrygga leder från Tivoliparken vid stationen i Kristianstad rakt över Helge å och ut i våtmarken. Där reser sig naturrum på pålar för att klara förändringarna i vattenståndet. 

Allt är inte riktigt färdigt. Det går till exempel fortfarande inte att ta sig högst upp om man är rörelsehindrad eftersom trappliften inte är på plats. Och man har inte lyckats få någon krögare att intressera sig för naturrum, utan det blir omsorgsförvaltningen som sköter serveringen till en början.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista