Helsingborg

Festival för bara tjejer

1:09 min

På lördagskvällen anordnas för första gången en tjejfestival i Helsingborg. Festivalen riktar sig till tjejer från 12 år och anordnas av mobila teamet i samarbete med skola- och fritidsförvaltningen.

- Det händer alldeles för lite för bara tjejer här i kommunen. Det anordnas fotbollscuper, fiskeresor och allt möjligt för killar, men inget specifikt för tjejer. Det säger Janika Sahinovic, som arbetar som socialarbetare i mobila teamet.

Det är första gången som det anordnas tjejfestival i Helsingborg. Bakom evenemanget, som kostat cirka 10 000 kronor att få ihop, står skol- och fritidsförvaltningen och mobila teamet.

Festivalen hålls i Folkets hus från klockan tre på eftermiddagen till klockan tio på kvällen och det blir uppträdanden med lokala artister, dansuppvisningar och en modevisning. Allt framfört av tjejer.

Janika Sahinovic var den som kläckte idén, som en reaktion på allt som anordnas för killar. Men det finns ju tjejer som föredrar fotbollscuper och fiskeresor framför modevisningar.

- Absolut. Men tanken är också att göra något för de tjejer som kanske inte får vara med på vissa saker för att det är arrangerat för killar. Därför gör vi det här bara för tjejer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista