Snöfallet och blåsten har under morgonen lett till många avåkningar och olyckor. Foto: Linnéa Mattisson/Sveriges Radio
Skåne

Snöiga vägar orsakar olyckor

Chaufför: ”Vårt värsta väder”
0:50 min

Snövädret har ställt till det för busstrafiken på Österlen i dag och flera bussturer har ställts in.
– Snö och blåst är vårt värsta väder, säger Jan Jönsson från Brösarp, en av alla busschaufförer som i dag har kämpat sig genom snöiga vägar med sin buss.

Lokalt har det varit kraftigt snöfall och svår blåst under måndagen. Trafikproblemen har varit omfattande och flera trafikolyckor har inträffat.

En buss och en taxi kolliderade i förmiddags i en rondell i utkanten av Simrishamn. Ingen av passagerarna ombord på bussen ska ha kommit till skada. 

Många kommuner har också ställt in skolbussarna. Det handlar bland annat om Simrishamn och Eslöv. Simrishamns kommun har också ställt in kvällens fullmäktigemöte och biblioteket i Hammenhög håller stängt i dag på grund av snön.

Postutdelningen i Simrishamns kommun är inställd överallt utanför stan utom i Simris, Vik, Baskemölla, Gröstorp och Brantevik där brevbärarna lyckats ta sig fram trots allt.

Även i Tomelilla är utdelningen med lantbrevbärare utanför tätortena inställd utom i Lunnarp, Smedstorp, Onslunda, Brösarp, Skåne Tranås och Tryde.

Enligt SMHI ska det komma mer snö över Skåne i dag. På sina håll blir det kraftiga snöbyar. Vinden kommer också att öka under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".