Skåne

Trafikverket: Håll er inomhus i kväll

Tobbe Lundell, Trafikverket
1:14 min

SMHI varnar för hårt väder i Skåne under kvällen och natten och har utfärdat en så kallad Klass 1-varning där. Och stora mängder snö i kombination med hårda vindar gör att Trafikverket nu uppmanar alla trafikanter i Skåne att hålla sig inomhus i kväll.

Värst väntas vintervädret drabba sydöstra Skåne, där räknar Trafikverket med att det inte kommer att gå att hålla alla vägar öppna. Men eftersom det är osäkert hur vädret utvecklar sig under kvällen och natten uppmanar Trafikverket till försiktighet i hela Skåne.

– Just nu är det besvärligt väglag i stort sett hela Skåne, det är ganska mycket snö som faller och det bidrar till att det bli svårframkomligt i stort sett hela vägnätet, säger Tobbe Lundell, pressinformatör på Trafikverket.

Trafikverket har satt in extra resurser framför allt i sydöstra Skåne.

– Under kvällen och natten vet vi att det kommer att falla mycket snö, och det i kombination med hårda vindar gör att det bli stora drivbildningar på vägarna och det kommer att bli svårt att ta sig fram. Vi kommer att ha svårt att hålla hela vägnätet öppet, säger Tobbe Lundell.

Trafikverket kommer att prioritera att forsla bort snön från de större vägarna, till exempel E 65. Man varnar nu folk från att ge sig ut eftersom man inte kan garantera att alla vägar kommer att bli plogade, speciellt de mindre. Varningen kommer att kvarstå åtminstone fram tills i morgon bitti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".