Ystad

Kraftig brand i flerfamiljshus i Ystad

Polisen:”37 personer fick evakueras”
2:29 min

En kraftig brand rasar i en flerfamiljsfastighet i centrala Ystad sedan klockan tre i natt. De boende har evakuerats och det finns, enligt Skånepolisen, inga uppgifter om att någon allvarligt skadad. En person har gripits misstänkt för mordbrand. Under förmiddagen ska polisen i Ystad hålla en presskonferens.

Det var vid 3-tiden i natt som räddningstjänsten fick larmet. Det brann kraftigt i ett flerfamiljhus på Bollhusgatan i Ystad. Samtliga i huset fick evakueras.

- Det var ganska stökigt på platsen. Många fick rusa ut ur huset, i bara pjamasen, säger Martin Carlsson, länsvakthavande befäl på Skånepolisen.

Ingen ska ha kommit till skada vid branden. En person har gripits misstänkt för mordbrand. Under gårdagskvällen inträffade också två bränder i Ystad. Det handlar om fastigheter inne i Ystad.

- Vem det är som har gripits misstänkt för mordbrand kommenterar jag inte, säger Martin Carlsson.

För en tid sedan släpptes den så kallade gryningspyromanen. Han har varit misstänkt för ett flertal bränder som har inträffat i Ystad med omnejd. Men bevisen mot honom har inte varit tillräckliga för att fälla honom.

I dag klockan 10 kommer polisen att ha en presskonferens i Ystad för att berätta mer om de senaste bränderna i Ystad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".