Båstad

Två månader efter valet – majoritet klar i Båstad

Kommunalråd (M): ”Var kanske lite otippat från början”
1:19 min

Efter mer än två månaders förhandling är det nu klart att Båstads kommun får en ny politisk majoritet under de kommande fyra åren. Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna har enats om att bilda en allians för att tillsammans styra kommunen.

Centerpartiet som åkte ut i kylan efter valet 2006 när Moderaterna och Folkpartiet gjorde upp med Bjärepartiet plockas alltså in i gemenskapen igen. Men det har alltså tagit lång tid att få dem med. Moderaterna hade hoppats ha en överenskommelse klar redan till kommunfullmäktige den första november. Men då kärvade det i förhandlingarna.

Kristdemokraterna har inte varit med och styrt Båstad tidigare. Alliansen mellan Moderaterna, Folkpartiet och Bjärepartiet sprack mitt under förra mandatperioden. Anette Åkesson hoppas att det nya styret ska vara stabilare. Men tror inte det blir några större skillnader mot förra mandatperioden när det gäller själva politiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".