Tre bränder i flerfamiljshus har drabbat Ystad under kvällen och natten. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Ystad

Gryningspyromanen gripen vid brandplatsen

En person har gripits och anhållits misstänkt för mordbrand efter flera bränder i Ystad under kvällen och natten. Polisen bekräftar att det är den så kallade gryningspyromanen man har gripit. Han är misstänkt för en av bränderna.

Tidigare under kvällen inträffade två andra bränder i fastigheter inne i Ystad.

Dan Granvik som leder polisutredningen uppger att vissa spår har säkrats, men att värdet av dessa inte går att fastställa förrän polistekniker tittat på dem. Det arbetet kan ta veckor.

I nuläget finns inga vittnen, men under dagen ska polisen försöka hitta människor som gjort iakttagelser av intresse.

Den anhållne mannen greps av polis strax innan en brand utbröt i ett flerfamiljshus på Bollhusgatan i Ystad i natt, berättade polisen vid en presskonferens i Ystads polishus på förmiddagen i dag.

Efter de två misstänkt anlagda bränderna i går satte polisen in en stor styrka. Vid polisens presskonferens ville man inte säga hur stor, men mer än tio poliser var i gång under kvällen och natten.

– Att det hade brunnit två gånger på kort tid gjorde att vi hade hela organisationen på tå. Vi var oroliga för fler bränder, säger Anders Telsing, närpolischef på Österlen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".