Brittiskia hårdrocksbandet Judas Priest. Foto: Jae C Hong/Scanpix
Sweden Rock

Judas Priest lägger ner

Brittiska hårdrocksbandet Judas Priest lägger av, men gör en sista Sverigespelning på Sweden Rock Festival i sommar.

Judas Priest, ett av hårdrockshistoriens allra viktigaste och mest inflytelserika band, har bestämt sig för att avsluta karriären. Efter att ha definierat begreppet heavy metal i mer än 30 år tar de 2011 farväl med en sista storslagen världsturné, ”The Epitaph Tour”. Turnén når i juni Sweden Rock Festival, vilket blir sista gången någonsin som Judas Priest spelar på svensk mark.

Första metallbandet

  • Judas Priest var i mitten av 70-talet först med att helt bryta med hårdrocksgenrens bluesrötter, skruva upp tempot och med stolthet kalla sin musik heavy metal.
  • Judas Priest var också första hårdrocksbandet att klä sig i läder och nitar – en stil som tack vare dem har blivit uniform för hårdrocksfans världen över.
  • Judas Priests kommer alltid att förknippas med klassiska låtar som ”Breaking the Law”, ”Living After Midnight”, ”You've Got Another Thing Coming”, ”Electric Eye” och ”Freewheel Burning”.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista