Helsingborg

Helsingborg ska bli bättre på 100 dagar

1:30 min

Den borgerliga treklövern i Helsingborg presenterade på måndagen ett omfattande program med 92 olika punkter som man lovar sätta igång eller besluta om under de närmaste 100 dagarna.

Lite av en rivstart på nyåret säger den nygamla regimen och sätter som mål att Helsingborg ska bli den mest näringslivsvänliga staden i landet, och man ska också vara Sveriges renaste stad.

Punktprogrammet tar upp trygghet med fler nattvandrare, fler övervakningskameror, och snabba ryck mot klotter.  På miljöområdet vill man införa ett system med hyrcyklar, men det handlar också om att göra delar av city bilfritt säger folkpartisten Maria Winberg Nordström.

– Fler delar av Helsingborg ska bli bilfria, så att det blir mer plats för människor. Det kan vara olika aktiviteter som uteserveringar och events, säger Maria Winberg Nordström.

Och så vill treklövern att fler fribyggare ska få bygga som de vill och att detaljplanerna taggas ner och blir lite mindre detaljbestämmande. 

– Helsingborgshem ska få direktiv att bygga trygghetsboenden. De ska titta på möjligheten i Rydebäck, för att möta behovet för äldre där att bo kvar, säger Peter Danielsson.