Två döda i trafikolyckor i Skåne

SKÅNE. Den gångna natten blev hårt olycksdrabbad för skånsk del. Två människor omkom i olika trafikolyckor medan en flicka vårdas för svåra skador efter en tågolycka.

En 55-årig motorcykelförare omkom vid en trafikolycka i Billesholm öster om Helsingborg i går kväll. Den döde mannen hittades intill sin motorcykel strax före klockan halv elva på kvällen.

Polisen tror att mannen förlorat kontrollen över sin motorcykel när han försökte väja för en katt, som också hittades död på vägen. Några vittnen till Billesholmsolyckan finns inte.

En knapp halvtimme senare kolliderade en ung mopedförare med en husbil i centrala Hörby.

Mopeden krockade med husbilen i en rondell och mopedföraren kastades upp mot husbilens framruta med livshotande skador som följd.

Den unge mannen fördes till Lunds lasarett där han under natten vårdades för allvarliga huvudskador, men hans liv gick inte att rädda.

En passagerare på mopeden skadades lindrigt vid olyckan.

Strax efter midnatt skadades en 17-årig flicka allvarligt när hon blev påkörd av tåget på pågatågsstationen i Åkarp.

Enligt flickans kamrater korsade hon spåren istället för att använda gångtunnlarna och hann inte undan när tåget kom. Också hon fördes till Lunds lasarett med mycket allvarliga skador.

På stationen fanns många ungdomar som chockades svårt. En krisgrupp upprättades på lasarettet och flera av 17-åringens kamrater har också fått sjukhusvård för sina chockskador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".