Finjasjön slår nya rekord

Vattennivån fortsätter att stiga i Finjasjön. Vattnet har stigit med två centimeter sen i morse och nivån är nu nästan tre meter över den normala.
Vallarna runt sjön har gett vika på en del ställen och räddningtjänsten arbetar just nu med förstärkningar. Fler bostäder runt sjön har nu också drabbats av översvämningar. Även fastigheter längs Almaån har drabbats, flera familjer har omringats av vatten. Räddningstjänsten beräknar att vid åns avrinning har vattnet stigit med 20 centimeter. Det var det stora överraskande regnet som kom igår som orsakade nya översvämning säger Benny Ståhl på räddningstjänsten. Gamla väg 117 som går förbi sjön och som tidigare varit avstängd för tung trafik kommer i eftermiddag att stängas av helt. Vattennivån i Kristianstad däremot har sjunkit. I Hammarsjön har vattnet sjunkit med 5 centimeter under natten. Nivån är nu 1.65 meter över havet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista