Buss körde rakt in i klädbutik

En stadsbuss sneddade över Gustaf Adolfs torg i Malmö vid femtiden  på  fredagseftermiddagen och körde rakt in i klädbutiken Hennes & Mauritz.  Sex personer skadades men lämnade sjukhuset under lördagen. 

En ledad stadsbuss körde rakt in i entrén till Hennes och Mauritz klädbutik på Gustav Adolfs torg i Malmö vid femtiden under fredagseftermiddagen.

Sex personer skadades och ytterligare två fick chockskador när bussen kraschade in i en betongpelare vid klädbutiken.

Enligt polisen har flera vittnen sett att chauffören drabbats av ett epileptiskt anfall. Andra vittnesuppgifteer tyder på att ledbussen skulle ha vikt sig strax före olyckan.

De skadade personerna lämnade sjukhuset under lördagen och polisen betecknar det som en lycklig slump att olyckan inte fick betydligt värre följder.

I början av nästa vecka kommer bussen att undersökas och både vittnen och chauffören höras av polisen för att man ska få svar på vad som orsakade olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista