Hässleholm

Inget åtal mot Norén

1:35 min

Ekobrottsmyndigheten kan inte styrka något brott när gäller fastighetsägaren Krister Noréns taxeringar, trots att han krävts på runt fem miljoner kronor av Skatteverket.

Två gånger har Ekobrottsmyndigheten undersökt som det kan misstänkas ha begåtts något brott när fastighetsägaren Krister Norén i Hässleholm deklarerat. 

Det började med en anmälan från Skatteverket hösten 2009 efter deras granskning av Krister Noréns taxeringar. Där hade de kommit fram till att fastighetsägaren betalat fem miljoner kronor i för lite i skatt taxeringsåren 2004 till 2008, bland annat genom att göra avdrag och inköp i sitt bolag när det egentligen var privata kostnader för till exempel middagar, resor och möbler. 

Även efter att Krister Norén överklagat Skatteverkets beslut om de fem miljonerna står det fast. Så sent som i januari avslog förvaltningsrätten Noréns överklagande. 

Men något brott går alltså inte att styrka. Det har Ekobrottsmyndigheten undersökt och kommit fram till, först i Malmö och senast i Stockholm i höstas efter att Skatteverket begärt att man skulle titta på det igen.

Nyheterna har sökt Krister Norén utan att lyckas få någon kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista