1 av 2
2 av 2
Ola Richardsson.
Handboll, VM

Miljonvinst för svensk handboll

0:54 min

Sverige är klart för VM-semifinal, men redan före den har handbollsförbundet gått med stor vinst. Svensk handboll kan räkna med flera miljoner kronor till kassan.

Biljettförsäljningen under handbolls-VM har gått över förväntan. Högst tryck har det varit i Göteborg och Malmö, där Sverige och Danmark spelat. Det gör att Sveriges handbollsförbund redan nu kan räkna med en stor vinst.

– Jag vågar inte säga på sluttampen men det är tvåsiffriga miljoner om man säger så. Det är väldigt mycket för att vara handboll, säger mästerskapets kommunikationschef Ola Richardsson till Radiosporten.

Eftersom förbundet äger bolaget som driver VM får man hela vinsten.

– Så det är Svenska handbollsförbundet som får bestämma vad som ska gå till ungdomsverksamhet och vad som ska gå till elitverksamhet, säger Richardsson.

Enligt Ola Richardsson betyder det här enormt mycket för svensk handboll.

– Man får ett tillskott i kassan och kan göra lite extrasatsningar och stärka varumärket svensk handboll. Ha större möjligheter till elitsatsningar, vilket i förlängningen ger ett större intresse för svensk handboll, säger Richardsson.

I går besegrade Sverige Kroatien med 29-25 och eftersom det sedan blev dansk seger mot Argentina, är Sverige och Danmark klart för semifinal.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista