Lund

Besökarna sviker Kulturen

1:24 min

Kulturen i Lund tappade nästan 30 procent av sina besökare förra året. 2010 kom bara 75 000 jämfört med 105 000 besökare 2009. Och enligt chefen Anki Dahlin kan flera orsaker ligga bakom.

– Vi arrangerade inte medeltidsfestivalen förra året. Dessutom återinförde vi entréavgift till parken, och det var också dåligt väder under julstöket i december, säger Anki Dahlin som är chef på Kulturen.

Bokslutet kommer ändå inte visa på minus, säger Anki Dahlin, men ekonomin är ett problem. Förra året återinförde man entréavgifterna och i år höjer man dem.

I ett brev till kommunen pekade man förra året på ett renoveringsbehov av byggnader för tio miljoner. Men verksamheten behöver också förändras. Idag presenterade Anki Dahlin en ny organisation och i höst ska man satsa på utställningen Popstad Lund 1971 -1996, som ska skildra popen och hur staden förändrats under perioden. Och med den hoppas man nå nya besökare.

– Vi riktar oss till en ny publik. 1970- och 80-talen har blivit historia och det är många som känner nostalgi till den tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista